Hvad er en revisionspåtegning og hvorfor bør vi får udarbejdet en?

En revisionspåtegning er med til at sikre, at ejerforeningens regnskab er retvisende og korrekt.

Kasper Frandsen
12/3/2024
Administration

En revisionspåtegning er en erklæring fra en revisor, der bekræfter, at vedkommende har gennemgået og revideret en ejerforeningens årsrapport. Formålet med en revisionspåtegning er at sikre, at årsrapporten giver et retvisende billede af ejerforenings økonomiske situation og er blevet udarbejdet i henhold til gældende regler og retningslinjer.

Revisoren skaber tryghed for medlemmerne

Som medlem af en ejerforening er det vigtigt, at du har tillid til, at årsrapporten er pålidelig og kan anvendes som grundlag for beslutninger om foreningens økonomi. En revisionspåtegning er med til at skabe denne tillid ved at bekræfte, at en uvildig og kvalificeret revisor har gennemgået årsrapporten og fundet den i orden.

En ejerforening bør få lavet revision på årsregnskabet af flere grunde. For det første er det påkrævet gennem mange foreningers vedtægter, at få lavet revision. For ejerforeninger, grundejerforeninger og laug uden dette krav er det dog stadig en god idé at få lavet revision, da det kan bidrage til en bedre forståelse af foreningens økonomi og muliggøre en mere transparent og ansvarlig ledelse af foreningen.

Revisoren gennemgår regnskabet for fejl og mangler

En revisor vil gennemgå ejerforeningens regnskaber og vurdere, om de er i overensstemmelse med gældende regler og retningslinjer. Revisoren vil også undersøge om regnskaberne giver et retvisende billede af foreningens økonomiske situation. Hvis revisoren finder fejl eller mangler i regnskaberne, vil han eller hun give anbefalinger til, hvordan de kan rettes.

Revisionen vil også omfatte en vurdering af foreningens interne kontrolsystemer, herunder håndteringen af medlemmernes betalinger og håndteringen af foreningens likviditet. På denne måde kan revisoren give foreningen anbefalinger til, hvordan man kan forbedre sine interne processer og sikre en mere effektiv og transparent økonomistyring.

Når revisoren har gennemført revisionen, vil han eller hun udarbejde en revisionspåtegning og et revisionsprotokollat, som indeholder en beskrivelse af revisionen og eventuelle bemærkninger eller anbefalinger. Disse dokumenter vil derefter blive præsenteret for ejerforeningens medlemmer på et ordinær eller ekstraordinært generalforsamling.

kasper@voresadministration.dk