Hvad skal honoraret være for din ejendomsadministrator?

Det er vigtigt at administrationen kører godt. Men det betyder ikke, at det nødvendigvis skal være dyrt.

Kasper Frandsen
2/12/2023
Administration

Det er vigtigt at administrationen kører godt, for både ejerforeninger og grundejerforeninger. Det har stor betydning for de eksisterende men også kommende ejere og beboere. Det stiller krav til især den økonomiske administration af foreningen.

De frivillige i bestyrelsen får ofte man henvendelser fra beboere, ejere, ejendomsmæglere men også fra kommunen eller leverandører. Den slags henvendelser er en del af administrationen og tager også tid fra de frivillige. Samtidig er kravene til betryggende og ordentlig administration er vokset i de senere år.

Det betyder, at det ikke altid er rimeligt at forvente at frivillige påtager sig det udførende arbejde indenfor ejendomsadministration. For mange foreninger er det heller ikke hensigtsmæssigt, fordi det frivillige arbejde kan give meget mere værdi, særligt hvis tiden anvendes til gavn for fællesskabet.

Derfor vælger flere og flere, også de små ejerforeninger eller grundejerforeninger, at betale for en professional administration.

Det behøver ikke være dyrt at have en administrator

Vores Administration tilbyder en billig men professionel tilgang til ejendomsadministration og administration af grundejerforeninger og ejerforeninger. En administrationsaftale med os, er nem at overskue og til at forstå. Vi har vores eget system, der gør at vi kan være fleksible, online og billige på samme tid.

De store administrationshuse har som udgangspunkt et markant højere honorar, hvilket ofte skyldes at de har et stort udvalg af specialister og rådgivere ansat. Hvis man ikke har behov for særlige kompetencer f.eks. indenfor revision, jura eller byggeri, bliver det hurtigt dyrt med et fast højt honorar.

Samtidig kan de store administratorhuse være gode til at starte taksameteret. Flere ejerforeninger har oplevet at få en ekstraregning for teknisk rådgivning eller særlig administrationshjælp, fordi den specifikke opgave lå udenfor den faste aftale. Det er ikke nødvendigvis urimeligt, for det kan være dyrt for de store selskaber, at servicere mindre ejerforeninger. Det skal bare undgås, så det gælder også om at finde den rigtige administrator til sin ejerforening.

Vores Administration har et lavt honorar, som ofte kommer de små og mellemstore foreninger til gode. Vi kan til gengæld ikke hjælpe de store, komplekse foreninger. Det skyldes at vi netop ikke har ansat mange faglige specialiser og vi siger derfor nej tak til de komplicerede sager, der kræver særlig fagkundskab. Til gengæld er vi så dét billigere.

Selvom vi ikke bistår med juridisk, revisionsmæssig eller byggeteknisk assistance, hjælper vi jer gerne med at finde en ekstern rådgiver, den dag I skulle få et behov. I mellemtiden synes vi, I skal spare pengene.

Du kan finde eksempler på priser her – og hvis du har interesse for at tale om en administrationsaftale, blive klogere på vores kundskaber og honorarer, kan du kontakte os her.

kasper@voresadministration.dk